Kinderraad en MR

Kinderraad

Op CBS ’t Klinket is ook een kinderraad actief. Hierin zitten kinderen uit de groepen 4 t/m 8.. De Kinderraad vergadert regelmatig onder leiding van de directeur over onderwerpen die de kinderen bezig houden. Met de Kinderraad geven wij inhoud aan actief Burgerschap.

Wie nemen er zitting in de Kinderraad?
Van links naar rechts: Tom, Josephine, Mark, Sem, Donna, Ferre, Malcolm en Dinand

wp_20161116_11_07_25_pro

Medezeggenschapsraad
Op iedere school is een Medezeggenschapsraad (MR) actief. Het is het officiële inspraakorgaan voor ouders en leerkrachten. Wij hebben een MR die bestaat uit drie ouders en drie leerkrachten.

Oudersgeleding:
Mark Verhage, Marianne Meijers en Peter Meerman

Personeelsgeleding:
Wendy Duym, Carolien Schrijver en Louis Reijnhoudt (voorzitter)

De MR praat over regelingen, aankomende besluiten en onderwijskundige veranderingen op school. Maar ook over de rol die ouders op school kunnen spelen, de overblijfregeling en de groepsorganisatie.

Ze vergaderen ongeveer vier keer per jaar. De directeur kan erbij zitten als adviseur of als tussenpersoon tussen het bestuur en de school.

Leden van de MR worden voor drie jaar gekozen, met de mogelijkheid daar drie jaar aan vast te plakken. Elke ouder, die zich committeert aan de grondslag en doelstelling van onze (school)vereniging kan in de MR worden gekozen.

De motulen van de MR vergadering van 18 december 2017 kunt u hier nalezen.
De notulen van de MR vergadering in mei 2017 kunt u hier nalezen.
De notulen van de MR vergadering in november 2016 kunt u hier nalezen.