Beste ouders,

Voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs geldt:
bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

• Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona.  Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.  Dan moet hij of zij thuisblijven.
  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten,  dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn.Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine). Voor oranje of rode gebieden vanwege corona zie  NederlandWereldwijd

Daarnaast is er een beslisboom ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM. Dit is een leidraad voor ouders en medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs. Met deze beslisboom kunt u beoordelen of een verkouden kind wel of niet naar de kinderopvang/school mag. De uitkomst geldt niet voor broertjes en/of zusjes. Voor ieder kind moet de boom apart doorlopen worden.

Via de volgende link kunt u het protocol nalezen wat geldt vanaf 24 september 2020.

Via de volgende link heeft u snel in beeld welke voorzorgsmaatregelen wij als school treffen.