0118 556126

Schoolkamp 2024

Beste ouders,

Hierbij een verslag van alle avonturen die wij de afgelopen dagen hebben beleefd. We gaan ervan uit dat de kinderen op dit moment enigszins ontoerekeningsvatbaar zijn en niet geheel in staat om iets te reproduceren van de activiteiten van de afgelopen dagen.
Daarom dit verslag, en natuurlijk ook om het ergens digitaal weg te zetten zodat het latere leeftijd nog eens terug gelezen kan worden.

Op woensdag stonden we allemaal startklaar.
De vooruitzichten waren niet zo goed, om eerlijk te zijn heel slecht, maar je houdt altijd goede hoop. Bij het opendoen van de gordijnen was de hoop die we hadden direct vervlogen. Het regende fors. Regenpak aan, laarzen aan en gaan!
We waren ontzettend blij dat we van Rotiko Kwastimo de dichte kar konden lenen. Hierdoor konden we alle spullen droog vervoeren. Veel dank hiervoor!

We zijn de ochtend gestart met het spel Crazy88. Crazy 88 is een spannende race tegen de klok én tegen elkaar. Er zijn maar liefst 88 opdrachten om punten mee te scoren. Het oplossen van opdrachten met creativiteit wordt beloond met bonuspunten. Dit spel hebben we gespeeld in Koudekerke. In de link onderaan dit verslag staat een submap met alle filmpjes en foto’s die zijn gemaakt om het vervolgens door ons te laten goedkeuren, of niet.

Op de weg naar Middelburg hadden we een fiets probleem, overmacht, niks aan te doen. Voorrem was door en de achterrem was door de regen minimaal in werking. Dus moesten we oppassen, maar bereikten we veilig de Markt en een minuut daarna de fietsenmaker. Voor een spotprijs alles gemaakt binnen de tijd.
Voor veel kinderen brak een moment aan waar ze altijd graag naar uitkijken. Vrije tijd! Lekker met je vrienden en/of vriendinnen door de stad banjeren. De SoLow en de Jamin zijn toch wel de favorieten.

Juf Frederique had een leuk spel bedacht voor in de middag; Flikken Middelburg.
Elk team, onder begeleiding van een ouder, moest met aanwijzingen in de stad op zoek gaan naar aanwijzingen om op zoek te gaan naar een dader die een misdrijf had begaan.
Uit 15 collega’s (team Klinket) kon er gekozen worden, allemaal mooi op een verdachtenblad in beeld gebracht. Uiteindelijk bleek juf Ellize de dader. Ze had een flesje deodorant gestolen in de Albert Heijn.
We zullen eens een goed woordje met haar spreken.

De tocht naar Kanoa werd zo rond 1500 uur ingezet. Ook dit was er geen zonder een avontuur.
Een ketting van een fiets bleef er maar afgaan. Het was de laatste groep die vertrok en de auto was al vertrokken. Wij weer naar de fietsmaker om een fiets te huren. Helaas, u kunt wel bij het station terecht
Daar aangekomen kon er een fiets worden gehuurd, maar wel met een borg van €50,-. In cash….
Hoppa, en weer terug naar de markt, en weer terug naar het station. Meester blij, leerling blij! Op naar Kanoa!

De tentindeling was vooraf al gecommuniceerd, welke tent voor welke groep ook. Juf Danitsja dook gelijk achter de pannen. Maak maar eens macaroni voor 55 man….
De corveedienst dekte ondertussen de tafel, buiten werd er gespeeld, gevoetbald. Maar ook gezwommen. Met verbazing keken we toe hoe de kinderen het koude water van het Veerse insprongen.

In de avond speelden we een spel waarbij de kinderen op zoek moesten naar voorwerpen. Heb je iets gevonden, dan meld je je bij de leiding en krijg je een nieuwe zoekopdracht. Welk team heeft als eerste alles gevonden. Van blonde haar tot boomstronk, van teennagel tot dode spin.

Het kampvuur werd na deze activiteit opgebouwd. Wat klein begon eindigde tot een prachtig kampvuur. Veel dank aan Van Hese Infra. Zij hebben ons een mooie lading droog hout geleverd. Na de regen was het wel tijd voor een mooi vuurtje.

En dan, HET spel van het kamp; levend Stratego. Twee teams strijden tegen elkaar, lukt het om de vlag (kaartje) van de tegenpartij te vinden? Je kan getikt worden, je kan zelf tikken. De rang die je hebt bepaalt of je beter bent in rang dan de rang van jouw tegenstander. Is dat het geval, dan neem je het kaartje van jouw tegenstander in beslag. Zo kom je steeds dichter in de buurt van de vlag.
Een spel wat we in het donker spelen, met de zaklampen mee uiteraard. Gegarandeerd heel veel spanning.

Na afloop een lekker broodje knakworst en hop, het bed in!
Een strenge rond van de meester en juffen en de kinderen sliepen redelijk snel. Sommigen beweren heel de nacht wakker te zijn geweest, wij weten wel beter..

De donderdag was een dag om nooit meer te vergeten. Zo ontzettend veel regen is er gevallen. De hoofdtent was voor de kinderen onbereikbaar geworden. De kinderen deden het fantastisch! De een ging Donald Ducks lezen, de ander keek naar een tekenfilm op Netflix, er werden kaartspelletjes gespeeld, gekletst, enz.
Kanoa hielp ons door de activiteiten die we hadden gereserveerd te verschuiven naar de middag.
Aan het einde van de ochtend was er zoveel regen gevallen dat de hemel op was…. Tijd voor een zonnetje. In het klimbos werd hoogtevrees overwonnen, werden bomen geknuffeld en vele high fives uitgedeeld. Na het klimmen nog even de kano in. Voor sommige kinderen de eerste keer. Maar na een paar keer goed oefenen hadden ook zij de slag snel gevonden.

En dan kom je na zo’n vermoeiende dag in het kamphuis en dan staat er toch een stapel pannenkoeken! Echt super, dank jullie wel ouders!

De bonteavond is altijd genieten; quiz, dans, Wie is de drol? Enz.

Tijd voor de silent disco! Dat hebben we voor het eerst geregeld. Twee muzieklijsten op twee kanalen waar de kinderen uit konden kiezen. Wat een feest was dat! Echt iedereen stond te dansen en te springen. Nadien nog een korte nachtwandeling waar we vleermuizen voorbij hebben zien vliegen. De televisietoren in Goes; jongens dat is Parijs! Echt waar?! Yep. Wow!!!

De kinderen vielen vervolgens snel in slaap.

Op de vrijdag werden de barakken schoongemaakt, de snoepjes van de vloer geschraapt en de laatste energie eruit geperst om richting het zwembad te fietsen. En daar gingen weer alle remmen los!

En als je dan thuiskomt, en je ziet alle ouders daar staan wachten, dan weet je dat het er weer op zit.
Wij zijn moe, maar heel voldaan!

We willen nog meegeven dat we zo blij zijn met de vele kinderen die zoveel lieve opmerkingen hebben gemaakt; Bedankt voor het lekkere eten juf! Hebben jullie ook lekker geslapen? Bedankt dat jullie dit voor ons organiseren! Zal ik even helpen? Dit heeft ons keer op keer veel goed gedaan.

Hierbij de link voor de foto’s:
Foto’s kamp: https://photos.app.goo.gl/EPsViRmAqVjuUKRs8
Foto’s Crazy 88: https://photos.app.goo.gl/6FCPbFJjBaZ37cd27

Vriendelijke groet, fijn weekend! Frederique, Danitsja, Emma en Martien